FacebookTe asteptam si pe Facebook

1 AN DE… PRIM-PLAN

Astazi, 1 iunie, am împlinit deja 1 an!

Un an in care am dorit, poate am si reusit, ca Prim-Plan sa devina un reper de normalitate, într-un peisaj media dominat de goana zgomotoasă după senzaţional. Am considerat ca a venit și vremea când, sătui de dejecții, oamenii vor să se întoarcă la fond și poate mai puțin la formă. Să aiba valori, să le cultive şi să le dea mai departe. Credem ca aceasta este atitudinea potrivită pentru a face presa de calitate. Prim-Plan şi-a asumat acest comportament şi a inspirat un tip de media mai putin spectaculos, dar informat, echilibrat, corect. Sperăm ca dorinţa “lucrului bine făcut” sa nu ramana un slogan politic esuat, ci, dimpotrivă, sa se realizeze în comunicarea onestă.

Vrem ca, dupa taierea motului, Prim-Plan sa se schimbe in bine, in multe privinţe. Vrem sa devina un ziar electronic adevărat, adica  mai dinamic, mai rapid, reactiv, cu reportaje-anchetă solid instrumentate jurnalistic. Nu vrem sa facem concesii „stilului” tabloid, vulgarităţii şi stupidităţii, din considerente de audienţă, oricum o fi ea.

Nu credem că libertatea de a scrie tot ce gândeşti, de a-i critica pe puternicii zilei, ţi-o poate face cadou cineva, „nepredând” ziarul lui X sau Y – ea îţi aparţine, sau nu, şi se va manifesta, sau nu, şi dacă ar fi sa scriem cu creta pe asfalt. Credem că problemele hoţiei, corupţiei, neamprostiei trebuie să ne preocupe ceva mai mult decât impartirea societatii in tabere adverse si improscatul cu noroi a celorlalti.

Si, mai credem că dacă Prim-Plan îşi va păstra în orice situaţie coloana sa vertebrala tare şi dreaptă, va fi o particica din intregul care ne va ajuta, pe noi toti, sa facem „UN PAS INAINTE”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code