FacebookTe asteptam si pe Facebook

ADIO, MAESTRE!

S-a stins din viață, la vârsta de 93 de ani,actorul băcăuan Florin Blănărescu.

blanarescu

Timp de 60 de ani, actorul băcăuan Florin Blănărescu și-a desfășurat activitatea în domeniul teatrului și al filmului, în plan național și internațional. A jucat alături de  mari actori ai scenei românești și a făcut parte din distribuția unor filme de referință precum “Dacii” (1967) sau “Mihai Viteazul” (1971).

În anul 2011, Teatrul Municipal ”Bacovia” l-a aniversat pe scenă la împlinirea vârstei de 90 de ani. În cadrul evenimentului bunul său prieten, Florin Piersic, spunea: “Florin e un om extraordinar. Îi port o mare iubire… Am cultul prieteniei și Florin Blănărescu a rămas unul dintre cei mai buni prieteni ai vieții mele. El este un om fără pauze”.

Ultimul rol pe care actorul Florin Blănărescu l-a interpretat pe scena Teatrului Municipal “Bacovia” a fost Cadîr, în spectacolul “Take, Ianke și Cadîr”, de Victor Ion Popa, în 1998.

Corpul neînsuflețit al actorului Florin Blănărescu a fost depus la Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Bacău, unde va avea loc și slujba de înmormantare, sâmbătă, 23 august, de la ora 10.00. Florin Blănărescu va fi înmormântat la Cimitirul “Invierea Domnului”.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code