FacebookTe asteptam si pe Facebook

ALESII BACAUANI, LA RAPORT

Asociația Romanian Youth Movement for Democracy (RYMD) lanseaza astazi, în cadrul Conferinței „Aleșii Băcăuani la Raport”, Raportul de monitorizare a activității consilierilor locali, consilierilor județeni și parlamentarilor aleși în municipiul și județul Bacău.

Documentul reflectă cantitatea și calitatea activității consilierilor locali, județeni și a parlamentarilor băcăuani în anul 2015, văzută prin ochii societății civile locale:

Iata, o concluzie a Raportului: Consilierii locali și județeni nu propun aproape niciodată un proiect de hotărâre

Doar un număr de 3 proiecte de hotărâre din cele 279 adoptate de către Consiliul Local Bacău au fost inițiate de către consilieri, iar dintre cei 23 de aleși locali doar 4 și-au publicat Raportul de activitate pe anul 2014, dând astfel dovada de minimă transparență în relație cu alegătorii cu privire la activitatea lor din cadrul Consiliului Local Bacău. La Consiliul Județean Bacău situația este și mai critică, un singur proiect de hotarâre din totalul celor 151 adoptate de Consiliul Județean Bacău fiind inițiat de doi consilieri județeni. În ceea ce privește publicarea rapoartelor anuale de activitate, 6 din cei 37 de consilieri județeni le-au publicat pe site-ul instituției.

„Pentru al doilea an consecutiv am analizat activitatea aleșilor băcăuani și am sumarizat-o astfel încât toți cetățenii să poată înțelege cât și cum îi reprezintă cei pe care i-au votat. Din nefericire, constatăm în continuare că activitatea aleșilor este nesemnificativă în comparație cu nevoile băcăuanilor, fără mari realizări individuale, inițiative proprii sau propuneri generatoare de proiecte fiabile pentru Bacău. Practic, activitatea din Consiliul Local și Consiliul Județean este concentrată în mâinile unui număr foarte limitat de persoane, restul având mai mult un rol decorativ”, afirmă Marian Dămoc,managerul proiectului „Cetățeni Activi pentru Bacău”.

Conferința se adresează, în primul rând, cetățenilor județului Bacău, oamenilor de afaceri, reprezentanților societății civile și reprezentanților mass-media. De asemenea, la eveniment sunt așteptați să participe consilieri locali, județeni și parlamentari, care vor avea ocazia de a afla cum este privită activitatea lor din perspectiva cetățenilor pe care îi reprezintă.

cetateni-activi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code