FacebookTe asteptam si pe Facebook

(APA) TOT NU CURGE, (VINOVAŢII) PICĂ… DAR MAI TÂRZIU!

De luni seară, aprovizionarea Bacăului cu apă se află într-o prelungită stare de avarie. Conducta de aducţiune de la Valea Uzului a crăpat cu repetiţie, iar oraşul nu are nici o rezervă sau alternativă.

apa-pompa

„Vinovații care se fac responsabili de lipsa apei din Bacău vor plăti cu vârf și îndesat. Municipiul Bacău nu are nici până astăzi o rezervă alternativă de apă, deși proiectul tehnic pentru construirea unui astfel de obiectiv există încă din 2007. Iresponsabilitatea factorilor decizionali din Primăria Bacău și Compania Regională de Apă a făcut ca timp de 9 ani acest proiect să zacă prin diverse sertare, iar Bacăul să fie privat de rezerva de apă.

Gestionăm îndeaproape avaria apărută. După ce vom depăși situația critică în care se află orașul, voi face o analiză la rece și voi lua măsurile care se impun.

Voi propune în regim de urgență deblocarea proiectului privind construirea rezervei de apă a Bacăului, municipalitatea urmând a aloca în perioada următoare suma de bani necesară susținerii investiției (aproximativ 2 milioane lei).” a scris într-o postare pe Facebook primarul Bacăului, Cosmin Necula.

„Vă spun că voi lua măsuri urgent şi chiar anumite capete vor cădea”, a mai spus primarul, fără să rostească însă numele directorului CRAB, Răzvan Găină.

În 2010, Primăria a finalizat proiectul de îmbunătăţire a sistemului de alimentare cu apa, colectare şi tratare a apelor uzate din municipiul Bacău, în valoare de 52 de milioane de euro (din care 39 nerambursabile). Prin acest proiect s-a realizat conducta de la barajul de la Valea Uzului până la Stejaru (43 de kilometri), integral din fontă şi staţia de tratare a apei de la Baraţi. Restul de 20 kilometri de conductă de azbociment, de la Stejaru la Baraţi, n-au mai fost înlocuiţi. Motivele au fost de ordin financiar, dar cert este si ca in ultimii şase ani continuarea investitiei n-a fost o prioritate(!) a Bacăului. Din păcate, pe cei 20 kilometri de conductă există riscul de a crăpa oricând, oriunde.

În cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, s-a hotărât acordarea ajutorului de urgență pentru populație. Acesta constă în distribuirea de apă potabilă în perioada în care furnizarea apei este întreruptă.

Punctele de distribuire a apei potabile pe raza municipiului Bacău sunt următoarele:
– Parcul Nord (punctul de pază)
– Direc
ția de Asistență Socială a Municipiului Bacău din str. Ștefan cel Mare nr. 17A
– Biserica Ortodoxă ”Sf. Neculai” din B-dul Unirii nr. 4
– Parcul Catedralei (punctul de pază)
– Teatrul Municipal Bacovia
– Primăria Municipiului Bacău
– Casa de Asigurări de Sănătate Bacău
– Biserica Ortodoxă ”Sf. Dumitru” din str. Narciselor nr. 2
– Serviciul Public de Eviden
ță al Persoanelor din str. Henri Coandă nr. 2

Anterior ședinței de Consiliu Local, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a dispus următoarele măsuri:
– Primăria Bacău va asigura cu apă nepotabilă Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Pneumoftiziologie
– Cre
șele, gradinițele și școlile de vară vor sista cursurile până la reluarea furnizării apei
– Agen
ții economici care dispun de capacitate mare de transport vor fi contactați pentru transporturi de apă potabilă ce va fi preluată de la unitățile administrativ teritoriale învecinate.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code