FacebookTe asteptam si pe Facebook

ATI VRUT TEATRU? LUATI “THEATERSTOK”!

In elanul sau creator si stimulator, noua sefa a Teatrului Bacovia, Anca Sigartau, pune orasul intr-o situatie pe cat de inedita si onoranta, pe atat de dificila si riscanta. Bacaul va fi gazda celui mai mare festival de teatru de până acum: ”Theaterstok”.

sigartau1

În perioada 1 – 16 august, vor avea loc 16 mari spectacole de stradă, 74 de spectacole de teatru, 10 concerte, 4 spectacole de teatru-dans, 14 spectacole în alte spații, 7 conferințe. În total, peste 1600 de artiști invitați, români și străini. Vor participa actori de la Teatrele Naționale din București, Cluj, Craiova, Târgu Mureș si Iași, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, precum și trupe din Ungaria, Germania, Israel, Cehia, Rusia. In total, au fost invitate 38 de companii teatrale autohtone și 19 din străinătate.

Festivaluri de marimea si gradul de implicare comparabile cu acesta au mai fost gazduite doar de Cluj, Sibiu si Timisoara. Va fi cu siguranta o incercare grea pentru Bacau, un oras foarte departe de a avea anvergura culturala, forta si implicarea organizatorica, nivelul economic, infrastructura, chiar si disponibilitatea sociala favorabile unor astfel de mega-evenimente. De ani buni, multe dintre spectacolele care sant anuntate in Bacau trebuie reprogramate sau anulate din lipsa de spectatori, sau au loc in sali pe jumatate goale…

110

109

108

106

105

104

103

102

101

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code