FacebookTe asteptam si pe Facebook

“BACĂU – PAGINI DE ISTORIE, FILE DE POVESTE”

Asociația COMUNICO a realizat în perioada iulie–noiembrie, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Bacău şi al Consiliului Local al Municipiului Bacău prin Legea 350/2005, un nou proiect cultural, intitulat “BACĂU – PAGINI DE ISTORIE, FILE DE POVESTE”.

promoProiectul a constat în realizarea unei producţii audiovizuale (film documentar şi website) ce propune o călătorie pe un traseu care cuprinde locuri încărcate de istorie, clădiri şi monumente, adevărate ”bijuterii” ale Bacăului de altădată, dar care contribuie și astăzi la farmecul urbei noastre. Prezentarea cuprinde imagini sugestive, explicații de ordin istoric, referințe, raportări, evaluări, considerații generale dar și de specialitate.

În atenția camerei de filmat au intrat repere în timp ale istoriei şi “poveştii” Bacăului, grupate – pentru uşurinţa vizionării – şi în patru părţi de prezentare: ISTORIE ŞI CREDINŢĂ, ÎN TUNELUL TIMPULUI, MARTORI TĂCUŢI AI ISTORIEI şi NESTEMATELE TRECUTULUI.

Băcăuanilor care vizionează filmul, dar și tuturor celor care intră pe internet (de oriunde în lume!) și vizitează website-ul proiectului, www.bacaupaginideistorie.ro, li se dezvăluie elemente absolut fascinante din istoria Bacăului, de la începuturi până în prezent. Sânt prezentate locuri, fapte și personaje de referință ale Bacăului.

Filmul are o durată de 56 minute.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code