FacebookTe asteptam si pe Facebook

BACĂUL, DE LA UN AN LA ALTUL

2015 – UN AN DE UITAT

Anul trecut a fost un fel de „Disasterstock” pentru Bacău. Nimic nu a mers, niciun proiect nu a fost finalizat, altele nici măcar nu au mai început.

faliment bc

Spitalul Municipal, construcţie începută acum aproape 10 ani şi care ar fi trebuit teminată în doi, a stat tot anul cu lacătul pe uşă. Nici măcar nu ştie nimeni dacă cel puţin mai sânt înăuntru toate aparatele şi ustensilele deja achiziţionate.

Sala Sporturilor este în continuare la stadiul de… groapă plină de bălării, pentru a cărei “conservare”(?) se cheltuie o groază de bani.

Proiectele, cu finanţare europeană, de modernizare a străzilor Mioriţei, Milcov şi Ştefan cel Mare, după ce au transformat în infern circulaţia din oras, au fost doar parţial încheiate (şi cu probleme tehnice grave), aducând o pierdere de 10 milioane de euro la “tragerea” fondurilor nerambursabile.

Stadionul Municipal a încremenit în stadiul de ruină, străjuit sinistru de stâlpii instalaţiei de nocturnă.

La Insulă, lucrările începute cu mare tam-tam prin 2014 s-au înnămolit la propriu, aşa că Bacăul va sta fără oaza sa de agrement încă (cel puţin!) o vară.

Modernizarea reţelei de conducte a Thermoenergy (furnizorul public de energie termică al oraşului) s-a tot lălăit până la venirea iernii peste zecile de şanţuri săpate peste tot.

Super-lăudată la investire, noua conducere a Teatrului Municipal Bacovia a organizat în august un festival care a ţinut două săptămâni, dar care ne costă de parcă ar fi durat o jumătate de an, iar decontările se fac (şi acum!) prin… declaraţii retroactive “pe propria răspundere”si prin contracte secrete(!) cu o asociaţie enigmatică. În plus, după ce ne-am înscris total aiurea în cursa pentru “capitală culturală europeană”(?), ne-am făcut de tot râsul prezentând un proiect debil.

După vreo zece ani de aşteptare a aprobării proiectului şi alţi vreo doi de tergiversări la atribuire către un executant, pe Centura Bacăului lucrările ar fi trebuit să înceapă la 1 aprilie. Evident, a fost o mare păcăleală!

La Aeroport, nimic deosebit. Buruienile cresc nestingherite prin crăpăturile vechii piste. Asta în timp ce Iaşiul şi Suceava şi-au inaugurat aeroporturile modernizate.

Nici în judeţ lucrurile nu au stat mai bine. S-a pronunţat şi oficial mega-falimentul RAFO, iar pista de ski de la Slănic-Moldova a fost inaugurată în… martie!

 

2016 – SEMNE BUNE ANUL… N-ARE!

În prima jumătate a anului vom avea aceleaşi conduceri iresponsabile şi indolente în administraţia locală.

La Primăria Bacău, Stavarache (primar exilat şi condamnat în primă instanţă, cercetat şi în alte dosare) se află în conflict cu o parte a consilierilor locali liberali, dar şi cu şefii importanţi din Primărie (secretarul, administratorul public, etc.) aşa încât starea de dezbinare şi haos ce acoperă Bacăul de un an şi jumătate va mai dura.

Şi Consiliul Judeţean, anchilozat şi mult prea temător, lent şi superficial în decizii, îşi păstrează structura şi componenţa până în iunie.

Nici de la nivel central nu ne vin speranţe pentru un an mai bun. Parlamentul actual, de o monstruoasă incompetenţă, va dăinui tocmai până la sfârşitul anului, iar Guvernul interimar, fără susţinere politică, nu este în stare să se conducă nici pe el însuşi.

Soluția pentru rezolvarea rapidă și eficientă a puzderiei de probleme cu care se confruntă acum Bacăul, chiar dacă „miraculoasă”, poate fi veni la alegerile din iunie. Pentru asta, atunci, la conducerea municipiului şi a judeţului ar trebui să vină oameni serioşi, competenţi şi cinstiţi, care să facă şi politică şi administraţie, PENTRU BACĂU. La fel ar trebui să fie şi noii noştri reprezentanţi în Parlamentul ţării, cei pe care îi vom alege în noiembrie. Dar, vorba cântecului: “Ce bine-ar fi, ce bine-ar fi,…”. Oare, chiar va fi?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code