FacebookTe asteptam si pe Facebook

BACĂUL DIN VISE

Toată asistența (inclusiv presa) a rămas extaziată la prezentarea unui ”Bacău ca-n Dubai”, făcută de arhitecții Teodor Anghel și Constantin Amâiei (de altfel, niște profesioniști desăvârșiți și băcăuani sufletiști). Cu o zonă centrală complet redesenată, cu turnuri și un splendid pasaj subteran, parcuri primitoare și o piață civică superbă, un oraș redat pietonilor.

w2

Costurile de amenajare (cele curate, adevărate, nu umflate de șpăgi și furturi!) ar avea un total absolut modic: 5,3 milioane euro, proiectul incluzând chiar și mutarea Primăriei în actualul hotel Moldova, reamenajat corespunzător.

Este greu de crezut că aceste planuri vor fi puse vreodată în aplicare, dar nimic nu ne împiedică să visăm SF. Poate doar citind bugetul pe 2015 al Bacăului (care se duce tot pe ipotetice ”succesuri” sportive și la multele și miloagele biserici), sau văzând paragina în care au ajuns Parcul Cancicov, Insula de Agrement și Parcul de la Gherăiești, ruina Stadionului, încremenirea de la Spitalul Municipal, groapa cu bălării din care ar trebui să se înalțe Sala Polivalentă, câmpul viran pe care ar trebui să se toarne asfalt la vestita șosea de Centură, starea jalnică a străzilor lăturalnice ale orașului, săpăturile și lucrările neterminate și lăsate de izbeliște peste tot,…

w1

w3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code