FacebookTe asteptam si pe Facebook

”CADOU”, LA ANIVERSARE

Școala Populară de Arte și Meserii din Bacău și-a sărbătorit , vineri 5 decembrie, în cadrul unui spectacol festiv, la Sala Ateneu, împlinirea a 60 de ani de la inființare. Cu acest prilej, Consiliul Județean a hotărât ca această școală să devină cu adevarat ”populară”, iar elevii să nu mai plătească taxa de școlarizare.

aniv-spa

Au fost atribuite diplome aniversare, diplome de onoare, medalii și plachete profesorilor și elevilor, artiștilor consacrați care aici au făcut primii pași, ca învățăcei.

Prezent la festivitate, Ionel Floroiu, vicepreședinte al Consiliului Județean (finanțatorul instituției), a făcut un anunț primit cu ropote de aplauze de întreaga asistență, o surpriză absolut excepțională:

”Începând cu 1 ianuarie 2015, cursurile Școlii Populare de Artă vor fi gratuite, astfel ca tinerii, copiii sau maturii, cu har, talent și dragoste față de arta populară să urmeze cursurile fără plată. Este o masură pe care am gândit-o de mai mult timp, însă acum am reușit să o punem în practică. Este cadoul comunității băcăuane pentru această prestigioasă școală, pentru remarcabilii elevi care îi trec pragul, pentru profesorii dăruiți meseriei de dascăl în domeniul artistic și, nu în ultimul rând, pentru ca arta noastră populară, arta autentică, să fie dusă mai departe de cei înzestrați cu talent”. 

Efortul financiar al CJ se va ridica la circa 60.000 lei anual, astfel că elevii nu vor mai plăti decât taxa de înscriere și examinare (100 de lei). 

2014 a fost remarcabil pentru Școala Populară de Arte și Meserii din Bacău, în acest an realizându-se și modernizarea completă a clădirii în care își desfășoară activitatea. De la numirea sa în funcție, directorul școlii, Olguța Pâțu, a reușit să revoluționeze activitatea acestei instituții, readucând-o practic la viață după o lungă perioadă de letargie. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code