FacebookTe asteptam si pe Facebook

CAMPIONI LA FIER VECHI

Nici n-au trecut bine două luni din 2015 și deja se anunță pentru Bacău un an excepțional la producția de fier vechi. După ce proprietarii RAFO i-au făcut public decesul, un alt dinozaur al economiei de odinioară a județului se prăbușește definitiv: AMURCO.

amurco

Încă 165 (dintre cei 206 care mai rămăseseră) angajați ai Combinatului Chimic Amurco vor intra în șomaj pe 27 februarie. O altă concediere colectivă avusese loc în iunie anul trecut, atunci când au fost trimiși acasă alți 300 de oameni.

Au mai fost păstrați doar câțiva angajați care lucrează la dezmembrarea instalațiilor nefuncționale și pentru mentenanța celor aflate în conservare. De altfel, tăierea și valorificarea la fier vechi a instalațiilor a fost singura sursă de bani pentru salarii în ultimul an.

Vestitul Ioan Niculae, cel mai bogat român (citat în mai toate dosarele de corupție, evaziune și delapidare), patron al Interagro (holdingul care include și Amurco), a abandonat complet afacerea de la Bacău din momentul în care nu a mai primit gaz la un preț subvenționat de stat (adică plătit de noi!).

Societatea Amurco (fostă Sofert, fostă CICh) a intrat în insolvență în vara anului trecut și se află sub administrare judiciară. Combinatul a fost oprit, oamenii au tot fost trimiși în șomaj și au primit cu mare greutate salariile restante, ajungându-se la stuații disperate (proteste în stradă și greva foamei).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code