FacebookTe asteptam si pe Facebook

CANDIDATUL ALTFEL

Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale din noiembrie, si-a inceput campania in Bacau.

iohanis

Destins, cu o tinuta si un zambet de candidat la presedintia Americii, plimbandu-se cu microfonul in mana pe scena Teatrului de vara, vorbind calm si apasat, fara obisnuitele gesturi dramatice si fraze sforaitoare ale politicienilor romani, Iohannis pare intr-adevar un altfel de candidat. Dincolo de etichetarea ca „mutalau lipsit de carisma” in fata unui electoral invatat cu candidati de tip Catavencu si de inapetenta pentru spectacole televizate, Iohannis este explicatia pentru faptul ca Sibiul, al carui primar este, arata altfel dacat toate celelalte orase ale tarii.

Este foarte clar ca pentru ca neamtul sa ajunga presedinte, anticipand ca ardelenii oarecum l-ar prefera deja, va trebui ca si electoratul din exteriorul Carpatilor (de exemplu, din Olt, Teleorman, Tulcea, Botosani, Vrancea si Vaslui) sa-l aprecieze precum sibienii care i-au dat mereu peste 60% din voturi. Credeti ca e posibil asa ceva?

Klaus Iohannis:

„Ne interesează să avem proiecte politice. Ne interesează să avem o gândire pentru România. O gândire care schimbă lucrurile și face ca țara să meargă mult mai bine. Nu mă voi adresa în campanie contracandidaților. Eu mă voi adresa românilor și vreau, împreună, să rezolvăm probleme mari ivite. Vreau o țară normală. O Președinție normală. O campanie normală.”

„Nu voi ataca personal pe nimeni, ci doar modul de gândire. Domnul Ponta mă atacă pe mine, doamna Udrea îl atacă pe domnul Ponta, mă atacă pe mine, doamna Macovei atacă pe toată lumea. Nu voi intra în acest joc. Se poate o altfel de campanie!”

”In cazul victoriei, nu ne dorim o colaborare cu PSD-ul, dar este posibil sa existe un guvern PSD in continuare, dat fiind ca au majoritate parlamentara. In niciun caz nu ma voi duce la televizor sa ma cert cu prim-ministrul si nici nu voi semna un pact de colaborare, cum s-a intâmplat pâna acum.”

„De bine, de rau, tara iesise din criza economica, dar dupa doi ani de guvernare, Ponta a dus-o iar in recesiune. Un presedinte trebuie sa aduca resurse si echipe, ca sa poata rezolva astfel de probleme, «pentru o Românie prospera si puternica». Sunt hotarât sa câstig. Am dovedit la Sibiu ca se poate face administratie fara coruptie, in folosul oamenilor si asa ceva se poate face in toata România.”

„Politicienii nu au ce căuta în actul de Justiție. În cazul lui Romeo Stavarache, ca și în alte cazuri, nu vom discuta decizia Justiției, ci vom discuta doar în privința prezenței sale politice în viitor în funcție de decizia Justiției.”

„Imi pun mari sperante in contributia Bacaului si a Moldovei in alegeri.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code