FacebookTe asteptam si pe Facebook

CENTURA, TOT CU TURCII

După 16 luni de la scoaterea la licitație a contractului de construire a șoselei ocolitoare a Bacăului, există un câștigător, același care fusese desemnat și acum un an.

centura-bc

Din cauza proastei tradiții românești ”nici o licitație fără contestație”, abia acum Comisia națională de evaluare a decis, în final, că… tot compania Eko Insaat Ve Tic AS din Turcia va construi centura Bacăului. Culmea e că, până și acum, după un an irosit, ar putea să intervină o… nouă contestație, care să mai amâne lucrările cu încă vreun an, caz grav, pentru că se va pierde finanțarea europeană și șansele de realizare ale proiectului devin chiar nule.

Dragoș Benea, președintele CJ Bacău:

“Eu sper, acum, să fie o firmă câștigatoare, o dată pentru totdeauna, și să înceapă lucrările de execuție. Dacă nu există din nou contestații, lucrările vor demara în jurul datei de 1 octombrie. S-a semnat și contractul de consultanță a acestui obiectiv, ceea ce este un pas înainte.” 

Varianta ocolitoare a Bacăului va avea o lungime de 30,7 km și va fi terminată în 24 de luni de la data semnării contractului de execuție.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code