FacebookTe asteptam si pe Facebook

CIRC TOTAL LA TEATRUL BACOVIA

“Spectacolul” oferit de Teatrul băcăuan atinge cote inimaginabile. Tribunalul Bacău a decis anularea concursului prin care Anca Sigartău a ajuns (în urmă cu un an!) director al Teatrului Municipal Bacovia. Instanța a admis plângerea lui Radu Bogdan Ghelu, cel care a concurat atunci, şi el, pentru funcție.

Anca-SigartauDecizia nu este definitivă (mai poate fi atacată cu recurs) şi obligă Primăria la organizarea unui nou concurs în vederea ocupării funcţiei de manager al teatrului. Oricum, Sigartău… demisionase, în urmă cu o săptămână!

Concursul anulat de instanță a fost organizat, în martie 2015, de o comisie condusă de viceprimarul Radu Ababei, dar din care făcea parte și actualul primar interimar Ilie Bîrzu.

În perioada de un an, în care s-a aflat în fruntea Teatrului Bacovia, Anca Sigartău s-a remarcat printr-o atitudine mereu conflictuală și arogantă, reuşind să nască o sumedenie de controverse şi suspiciuni, în special legate de organizarea festivalului Theaterstock. Pentru acest eveniment a fost cheltuită, în condiţii cel puţin dubioase, o sumă uriaşă (640.000 euro), iar instituţia este acum dată în judecată pentru nişte datorii misterioase (140.000 euro). De altel, DNA și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău au deschis deja două dosare penale şi cercetează cazul.

În mod extrem de ciudat, toate acestea au fost posibile şi chiar favorizate de uluitoarea pasivitate a Consiliului Local, dar şi cu largul concurs (sau complicitate?) a primarului Stavarache şi a viceprimarului Ababei (“supraveghetorul” direct al conducerii Teatrului Municipal), extrem de permisivi cu neregulile tot mai evidente săvârşite de vedeta din Bucureşti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code