FacebookTe asteptam si pe Facebook

CRONICA UNUI EȘEC ÎNDELUNG ANUNȚAT

Vești foarte proaste pentru Aeroportul din Bacău. Singurul aeroport regional din Moldova (și a cărui dezvoltare masivă se va face din fonduri exclusiv europene) va fi la Iași.

aero-iasi

Comisia Europeană va avaliza în acest an toate aerogările din Romania cu scopul de a diminua numărul acestora prin interzicerea finanțărilor din bani publici. În zona Moldovei va rămâne un singur aeroport regional, iar consultanții tehnici ai Comisiei Europene au concluzionat că acesta este cel ieșean. În plus, Aeroportul Internațional Iași va primi de 10 ori mai mulți bani decât suma inițială prevăzută în masterplanul general de transport (100 de milioane de euro, în loc de 10).

Deși avea două atuuri covârșitoare (cifrele de trafic net superioare și poziționarea geografică ideală), Bacăul a pierdut lamentabil lupta pentru atragerea locației aeroportului regional. Stagnarea, ani de zile, în hățișul concesionării păguboase către Blue Aero a lăsat finalmente orașul și județul fără pilonul principal pentru o dezvoltare de perspectivă.

Vinovații nu trebuie căutați acum doar la Consiliul Județean (pentru într-adevăr extrem de proasta gestionare a situației), ci și la Primăria și Consiliul Local Bacău (nu au ridicat un deget măcar pentru salvarea unui obiectiv de importanță vitală pentru oraș, dar au aruncat milioane de euro la biserici și pe o glorie sportivă efemeră și… inexistentă!), dar mai ales printre parlamentarii de Bacău (unii, cu vechime și funcții importante – Hrebenciuc, Berca, Nistor), cei care n-au ieșit o clipă din meschinăria intereselor personale și de gașcă de partid.

În timp ce ai noștri desăvârșeau acest dezastru aviatic la sol, politicienii Iașului au reușit să comunice între ei, ”au făcut echipă” și lobby, permanent și acolo unde trebuie. Bravo, pentru ai lor!…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code