FacebookTe asteptam si pe Facebook

CULMEA TUPEULUI

Deși, la cât de grave și complexe sunt acuzațiile ce i se aduc în dosarul instrumentat de DNA, mai curând ne-am fi așteptat să-și dea demisia de onoare, Stavarache cere în instanță… anularea ordinului de prefect prin care a fost suspendat din funcția de primar!

stavarache_tupeu

Romeo Stavarache, aflat de o lună în arest la domiciliu, vrea să revină la conducerea administrației locale. Cererea depusă la Tribunalul Bacău de primarul suspendat vizează anularea ordinului emis de Instituția Prefectului la 5 septembrie. Acesta hotărăște menținerea suspendării lui Stavarache, în contextul plasării acestuia în arest la domiciliu, odată cu decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a fost înlocuită măsura arestului preventiv.

Primarul Bacăului a fost suspendat pe 2 iulie, odată cu arestarea preventivă alături de coinculpații Liviu Goian și Liviu Cenușă. Prefectul Dorian Pocovnicu anunța atunci că ordinul de suspendare este valabil pe toată perioada arestării preventive a lui Stavarache. Edilul a stat în arest preventiv 60 de zile, ÎCCJ plasându-l în arest la domiciliu începând cu 3 septembrie. Ca urmare, Prefectul a reconfirmat starea de suspendare a lui Stavarache.

Totuși, Stavarache speră că, odată cu anularea suspendării, ar putea reveni la conducerea Primăriei Bacău, chiar dacă instanța i-a interzis să ia legătura cu mai mulți funcționari de bază din instituție, martori în dosarul său de corupție (administratorul public Leonard Pădureanu, directorul economic Clementina Vinerică).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code