FacebookTe asteptam si pe Facebook

DEZASTRU PE STRAZILE BACAULUI

Primăria Bacău nu a organizat nici pana astazi o noua licitație pentru modernizarea străzii Milcov, lăsată baltă de fostul constructor inca din luna aprilie. Asta, în ciuda faptului că nefinalizarea lucrărilor până la 31 decembrie va atrage după sine pierderea celor 4 milioane de euro, finanțare europeană, investiția urmând să fie suportată integral de la bugetul local.

În aproape doi ani s-au realizat doar 60% din lucrări si având în vedere că suntem deja în luna octombrie, iar licitația nu a fost încă organizată, adăugând perioada de contestații (care poate dura și câteva luni!) plus durata efectivă a lucrărilor (aproximata chiar de primarul Stavarache, la circa 3 luni), șansele ca strada Milcov să mai beneficieze de finanțare europeană tind vijelios spre zero.

milcov

Modernizarea străzii Ştefan cel Mare din Bacău – si ea, intarziata! – nici macar nu este realizată conform proiectului şi caietelor de sarcini, potrivit cărora a fost desemnat câştigătorul. Mai precis, constructorii trebuiau să realizeze noul covor asfaltic prin reciclare la rece, dar recent Primăria Bacău a aprobat schimbarea soluţiei tehnice şi realizarea străzii prin metoda clasică, a asfaltării integrale.

Mai mult, Proiectul de modernizare şi reabilitare a străzii Ştefan cel Mare din Bacău pare să fi avut câştigătorul desemnat dinaintea licitaţiei. Primăria Bacău, autoritatea contractantă care a organizat licitaţia, pe baza proiectului realizat de firma Interproiect, a dispus ca modernizarea străzii să se facă neaparat prin reciclarea la rece a stratului de asfalt şi beton existent pe stradă. Deşi au existat contestaţii care probau de ce nu poate fi realizată lucrarea în acest mod, dar şi o decizie definitivă a Curţii de Apel Bacău, care obliga Primăria să schimbe soluţia tehnică şi cerinţele din caietele de sarcini, care erau restrictive şi favorizau doar anumiţi competitori, edilii Bacăului au făcut licitaţia la fel.

Ei, si acum, urmeaza frumusetea vietii in Bacau: In mod cu totul surprinzator, la începutul lunii septembrie, a fost schimbata tocmai… soluţia tehnica! Exact cea care a departajat câştigătorul licitaţiei. Schimbarea soluţiei ar fi survenit ca urmare a ivirii unor probleme neprevazute. Viceprimarul Vasile Tescaru afirmă că inca nu sunt probleme de finanţare, dar că lucrarea ar trebui să fie finalizată până la jumătatea lunii decembrie.

st-cel-mare

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code