FacebookTe asteptam si pe Facebook

DUPA IASI, SI SUCEAVA “SI-A LUAT ZBORUL”. BACAUL RAMANE LA (SUB)SOL!…

Singurul aeroport din Romania care respecta toate regulile de siguranta si securitate din Regulamentul Uniunii Europene a fost inaugurat duminica, la Suceava.

Compania Tarom va efectua curse regulate Suceava-Bucuresti si retur, prima fiind programata pe 12 noiembrie, urmand a se stabili frecventa acestora si includerea in programul de zbor.

Aeroportul Suceava este ”cel mai bine dotat” aeroport din Romania, dupa Otopeni, si va fi ”motorul de dezvoltare” pentru regiunea Suceava-Botosani.

Valoarea investitiei de la Aeroportul Suceava s-a ridicat la 105 milioane lei. Lucrarile de modernizare la aeroport s-au realizat prin trei proiecte, unul finantat de ROMATSA, care a instalat aparatura de control si trafic aerian, unul de modernizare a pistei si a sistemului de balizaj, finantat de Uniunea Europeana, si un altul de modernizare a aerogarii, cu fonduri de la CJ Suceava.

Prin proiectul cu finantare europeana, asigurata prin POS-Transporturi, s-au modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control si s-a pregatit terenul in vederea amplasarii sistemului de navigatie.

aero-sv

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code