FacebookTe asteptam si pe Facebook

EURO-SURPRIZELE

La alegerile europarlamentare, liberalii și-au pierdut fieful tradițional. PNL a înregistrat în municipiul Bacău un scor absolut lamentabil, chiar sub cel scos de partid în județ. 

diaconu-1

Participarea la vot la alegerile europarlamentare s-a ridicat la 32,6 la sută. PSD a câștigat alegerile din județul Bacău, obținând aproape 46 la sută, mult peste scorul național al partidului. În municipiul Bacău, PNL a fost, surprinzător, înfrânt în toate secțiile de votare. 

PSD a câștigat în municipiul Bacău, obținând 33,2%. Altădată săltat de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, PNL a fost bătut măr în reședința de județ, unde a obținut doar 15,7 la sută, sub scorul de la județ al partidului (17,4 la sută).

Potrivit datelor oficiale comunicate de Bir. Elect. Juudețean, PNL a pierdut în toate secțiile de votare din municipiul Bacău. Un scor bun a fost obținut de liberali doar la Comănești, unde  PNL s-a ales cu 40 la sută din opțiunile exprimate de electorat.

O altă surpriza a europarlamentarelor a fost actorul Mircea Diaconu, care a fost votat în județ de peste 10.000 de băcăuani (scor 5,7 la sută). În municipiul de reședință, Diaconu a fost votat de aproape 11,8 la sută din electori. Independentul Mircea Diaconu a obținut aproape 7 la sută în țară, în condițiile în care avea nevoie de doar 3,1 la sută pentru a deveni europarlamentar.

Printre localitățile din județ în care PSD a obținut scoruri „astronomice” s-au numărat Huruiești, cu un scor de peste 80 la sută, și comuna Berești Tazlău, unde alianța a adunat 78,8 la sută din voturile valabil exprimate.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code