FacebookTe asteptam si pe Facebook

FESTIVALUL DE FOLCLOR “ION DRAGOI”

Miercuri, 24 iunie, de la ora 18, la Teatrul de Vara „Radu Beligan” din Bacau, va avea loc a XXIII-a editie a Festivalul National de Folclor „Ion Dragoi”, organizat de Ansamblul „Busuiocul”. Spectacolul va reuni formatii, grupuri vocal-instrumentale, ansambluri, solisti vocali si instrumentisti din mai multe judete ale tarii, cât si din Republica Moldova.

Ion Dragoi 1

Desfasurat in preajma sarbatoririi a 50 de ani de activitate a Ansamblului „Busuiocul”, anul acesta au fost invitati la festival laureatii editiilor precedente.

Festivalul este dedicat, ca in fiecare an, fostului mare violonist Ion Dragoi. Tema principala a poemului muzical-coregrafic vor fi obiceiurile traditionale de Sânzâiene, sarbatoare florala si câmpeneasca, una dintre cele mai cunoscute si iubite manifestari populare, care vor fi puse in scena de Ansamblul „Busuiocul”, dansatori, solisti si grupuri folclorice.

Pe scena, vor evolua nume cunoscute ale muzicii populare românesti, precum Laura Lavric, Mariana Lungu, Maria Tataru, Anton Achitei, dar si multi alti tineri artisti.

Intrarea este libera, dar spectatorii sunt rugati sa-si ocupe locurile din timp, deoarece spectacolul va fi inregistrat de o echipa a TVR.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code