FacebookTe asteptam si pe Facebook

IASIUL SI-A LUAT ZBORUL, BACAUL RAMANE LA SOL

Desi este situat geografic mult mai bine, Aeroportul din Bacau a ramas in urma celui din Iasi la toate categoriile de activitate (traficul de pasageri, miscarile de aeronave, transportul de marfa).

aeroportul-iasi

In primul trimestru al anului, pe aeroportul din Iasi numarul pasagerilor a crescut (cu 32%) si a ajuns la aproape 70.000 (locul 4 in tara, dupa Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara), pe când pe aeroportul din Bacau a scazut sub 60.000 (locul 5).

Regional, Aeroportul Iasi are cel mai ridicat nivel de dezvoltare la nivelul dotarilor si echipamentelor, si a devenit, într-un timp foarte scurt, cel mai important aeroport din zona Moldovei. Din luna august, acest aeroport va avea si un al treilea terminal.

Miscarile de aeronave situeaza aeroportul din Bacau abia pe locul 8 in tara, in timp ce pe aeroportul din Iasi a urcat tot pe 4. De asemenea, transportul de marfuri (cargo) a fost unul modest la Bacau (locul 6), Iasiul depasindu-ne iar (locul 5).

Nici la Suceava nu se sta cu mainile in san. Aeroportul a fost inchis pentru modernizare si va fi redeschis in luna august, iar raportul de activitate pe cele trei aeroporturi moldovene se va modifica semnificativ.

In acest timp, la Bacau se bate pasul pe loc, la sol.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code