FacebookTe asteptam si pe Facebook

ÎNCĂ O HARTĂ…

Guvernul a desenat iar o minune de hartă plină cu autostrăzi și drumuri expres. Problema este că cele 21 de proiecte de autostrăzi și drumuri expres ajung la o valoare estimată de peste 22 miliarde de euro, în timp ce alocarea financiară pe întreg sectorul rutier abia ajunge la… 3,3 miliarde de euro.

Proiectul României pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014–2020, programul sub care se vor derula marile proiecte de infrastructură pe fonduri europene în următorii opt ani, a intrat în dezbatere publică. Proiectul a fost transmis și Comisiei Europene în octombrie anul trecut și vine împreună cu o listă de proiecte de autostrăzi și drumuri expres cu termene de implementare în viitorul foarte apropiat, unele începând chiar cu 2015, și care vor fi realizate din fondurile europene din perioada 2014–2020.

Proiectele care vizează Bacăul:

Autostrada Brașov-Bacău
Termen de implementare: 2017– 2022
Costul estimat:  2,07 mld. euro

Drumul expres Bacău-Focșani-Brăila-Galați-Giurgiulești
Termen de implementare: 2017– 2024
Costul estimat: 1,024 mld. euro

Drumul expres Bacău-Piatra Neamț
Termen de implementare: 2021–2023
Costul estimat: 335 mil. euro

Drumul expres Bacău-Suceava
Termen de implementare: 2016–2019
Costul estimat: 645 mil. euro

Ultima șansă pentru șoseaua de centură

Proiectul imediat și cel mai important pentru Bacău rămâne șoseaua de centură, a cărei finanțare de la UE este în mare pericol, dacă nu se trece urgent de faza licitației.

Asocierea Max Boegl România SRL- Astaldi SpA a formulat o nouă contestație la adresa câștigătoarei licitației, firma turcească Eko Insaat Ve Tic As. Verdictul final este așteptat la termenul următor, stabilit chiar pentru mâine, 15 ianuarie.

harta-autostrazi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code