FacebookTe asteptam si pe Facebook

LA TEORIE SUNTEM BUNI, PRACTICA NE OMOARĂ

Câteva nume „grele” ale Bacăului au pus bazele unei noi asociații menite – spun inițiatorii ei – ”să ridice orașul din situația dezastruoasă în care a ajuns”.

salvam-bacau

Asociația reunește personalități ale județului, din mediul de afaceri, universitar, cultural, care doresc să se implice în acest proiect, numit inițial „Împreună pentru Bacău”: sculptorul Gheorghe Zărnescu, Răducan Ion (fost director al Pambac), scriitorul Val Mănescu, Viorel Rați (managerul Fructex), arhitecții Constantin Amâiei,  Doru Anghel și Liliana Bârgu, Vasile Milea (om de afaceri din Dărmănești), omul de afaceri Petru Placintă, Gheorghe Antochi (fost director al Agricola Internațional), Valentin Nedeff (rectorul Univ. Vasile Alecsandri), Doru Simovici (președintele Camerei de Comerț), Mihai Tulbure (director al Camerei de Comerț), Dumitru Bontaș (fost prefect și rector al Univ. George Bacovia), profesorul Ioan Mitrea (istoric).

Pentru ”salvarea Bacăului”, acest „sfat al ințelepților” (după cum s-au autonumit participanții!), se angajează să își folosească experiența și cunoștințele și să găsească soluții pe care să le prezinte factorilor administrativi de decizie. Este vorba, în fapt, despre soluții în absolut toate domeniile: urbanistic, economic, artistic, turistic, etc.

Numai că Bacăul nu ducea lipsă de strategii, programe și proiecte – toate pur teoretice! – de dezvoltare. Ba chiar, mai toate aceste planuri au fost concepute de aproape aceleași personaje care s-au unit și acum ”Împreună pentru Bacău”, oameni care, paradoxal, au și avut un cuvânt greu de spus și în perioada de ”cădere” a Bacăului. Din păcate, toate strategiile lansate cu mare fast până acum au rămas simple vorbe mari dar nerealiste, înșirate pe maldăre de hârtie. Nimic nu a fost pus vreodată în practică și niciodată nu s-a ținut cont de de ele…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code