FacebookTe asteptam si pe Facebook

„MESERIAŞII” DIN ŢARA LUI ANDREI

Prima săptămână din Tabăra Meseriașilor s-a încheiat pentru cei 70 de elevi din Școala Petroliștilor – proiectul prin care OMV Petrom a creat 6 clase în trei licee tehnologice din județele Argeș, Bacău și Dâmbovița, cu specializările: operator sonde și operator la extracția, transportul, tratarea și distribuția gazelor.

TabaraMeseriasilorÎn cele șapte zile petrecute în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, desfășurată la Bran (jud. Brașov), viitorii meseriași au participat la ateliere de dezvoltare personală, unde au învățat cum să comunice mai bine, cum să lucreze în echipă și cum să se prezinte în fața unui angajator. De asemenea, ei au lucrat alături de mentorii lor din cadrul OMV Petrom, Adrian Vișan, Viorel Drăgan, Raluca Breazdău, Manuela Constantin, Silviu Pleșanu Ghenoiu, Ștefan Costin Ivan, pentru a afla mai multe despre meseria aleasă – de la noțiuni de siguranța și sănătatea muncii, la istoria petrolului, cursuri de prim ajutor și exerciții Kaizen.

Elevii care se pregătesc pentru o carieră în domeniul petrolier au vizitat Centrul de Instruire OMV Petrom și Muzeul Național al Petrolului din Ploiești pentru a desluși cât mai multe dintre secretele viitoarei meserii. Alături de aceștia, 13 profesori din cele trei licee au participat în cadrul taberei la cursuri de dezvoltare a competențelor de lider în managementul educațional organizate de Centrul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. În urma absolvirii acestor cursuri și susținerii examenului final, profesorii au obținut 25 de puncte de credit.

„În Tabăra Meseriașilor am învățat cum să mă prezint în fața unui angajator, ce înseamnă să lucrez în echipă și despre ce este cu adevărat meseria mea. Practic, cum să îmi cresc șansele să devin un viitor petrolist de succes. Am trecut prin activități complexe, plecând de la jocuri, pentru ca apoi să facem legătura cu viața reală și cu aspecte extrem de importante pentru viitoarea mea profesie”, a declarat Ștefan, 17 ani, din Moinești, unul dintre elevii din Tabără.

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei se afla la cea de a 2-a ediție și pregătește anul acesta o nouă generație de 270 de elevi din școlile profesionale și liceele tehnologice din județele Gorj, Argeș, Dâmbovița și Bacău care studiază în următoarele domenii: petrolier, electric, mecanică, construcții și turism și alimentație.

În perioada 31 iulie – 3 septembrie încă 200 de elevi vor călca pe urmele petroliștilor și vor învăța sub îndrumarea mentorilor Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti, inițiatorii proiectului EfdeN, pilotului auto Gabriel Onofrei și a lui Chef Cezar Munteanu.

Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei face parte din campania “România Meseriașă“, programul prin care OMV Petrom sprijină învățământul profesional din România.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code