FacebookTe asteptam si pe Facebook

MISTERUL (ŞI LACĂTUL PE UŞĂ!) PERSISTĂ LA SPITALUL MUNICIPAL

Spitalul Municipal a intrat în al şaptelea an de întârziere a dării în funcţiune. Lucrările au început în septembrie 2007, cu termen de finalizare de… 2 ani. Dar, din 2009, băcăuanii au avut parte numai amânări şi promisiuni (au fost chiar şi distribuite taloane de consultaţii şi analize gratuite!).

sp-mun

În august 2014, Primăria a reziliat contractul de execuţie a lucrărilor, pe fondul intrării în insolvenţă a constructorului. De atunci, linişte totală şi un blocaj absolut halucinant, probabil unic în lume. Nimeni nu a mai intrat în clădire să vadă stadiul construcţiei (cică accesul ar fi interzis, din cauza unor stupide… prevederi contractuale!).  Presa nu a avut acces în spital, dar – uluitor! – nici măcar consilierii locali, parlamentari de Bacău (ultimul, senatorul Luchian promisese presei “cât de curând” o vizită în spital!) sau reprezentanţi ai Primăriei nu au putut să intre şi să vadă situaţia şantierului şi aparatura medicală deja achiziţionată.

Acum, în 2016, ni se comunică, tot fără nimic palpabil, că ar fi şanse să reînceapă lucrările şi să fie finalizat obiectivul care a stat în paragină (i s-a spus… „conservare”!) ani de zile. „Nu ar mai fi mult, mai sunt de făcut doar finisaje, cam 20 la sută din lucrare. Suntem pregătiţi să scoatem la licitaţie restul de executat.”, declara senin primarul Stavarache. Dar, mai precis, când se va întâmpla asta, încă nu se ştie.
Intre timp, ultimii bani de la bugetul naţional pentru Spitalul Municipal (10 milioane de lei, primiţi la sfârşitul lui 2013) au rămas necheltuiţi deoarece constructorul a oprit lucrarea, iar echipamente de mare valoare zac în continuare nefolosite şi depozitate în cine ştie ce condiţii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code