FacebookTe asteptam si pe Facebook

NE CRESC ARIPI!

Aerostar Bacău va asigura mentenanța avioanelor de luptă F16

Premierul Mihai Tudose a semnat, în sfârşit, acordul cu Lockheed Martin. Asta după ce, în mod ciudat, Guvernul a găsit tot felul de pretexte să nu parafeze înţelegerea care trimite la Bacău un contract de aproape 700 milioane de euro. Dacă lucrările de mentenanță nu s-ar fi făcut în România, s-ar fi făcut în Portugalia, la o firmă… braziliană (deci nici membru NATO, nici UE!…).

Practic, cele 12 aeronave F16 pe care le are acum România (în viitorul apropiat, vom avea 20 astfel de aparate) vor fi întreținute și reparate la Aerostar Bacău.

Era cumva normal ca achiziția de avioane F16 să aibă şi o componentă care să creeze locuri de muncă înalt calificate, măcar la nivel de reparații şi întrețineri periodice şi să aducă comenzi în industria românească.

Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, a venit cu propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare, indicând în mod expres firma Aerostar ca partener agreat şi preferat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code