FacebookTe asteptam si pe Facebook

NE UMPLEM DE SENSURI GIRATORII

Primăria Bacău nu a renunţat la ideea amenajării celor două sensuri giratorii din Şerbăneşti. Lucrările, ce vor fi realizate de Societatea de Servicii Publice Municipale, încep în septembrie şi vor dura peste 10 luni, iar costurile ajung la aproape 4 milioane de lei fără TVA.

Din păcate, proiectul nu pare să fie chiar o soluţie fericită pentru fluidizarea traficului din zonă. Era cazul ca cele două sensuri giratorii să aibă raza mai mare (conform standardelor de proiectare!) şi să nu fie atât de îngrămădite, fiindcă intrarea și ieșirea din aceste intersecții vor crea probleme, în special vehicolelor mari.

În zonă, Calea Romanului are câte două benzi de circulație pe sens, fiecare cu lăţimea de 3,5 metri, ce se păstrează până la intrarea în oraş, iar Bulevardul Unirii, dinspre Letea Veche are trei benzi de circulaţie, două spre Letea Veche şi una spre Bacău, fiecare cu lăţimea de 3,5 metri.

Primul sens giratoriu va fi realizat la intersecţia străzii Calea Romanului cu Bulevardul Unirii, în zona insulei din spațiul verde şi a bretelei de acces existente, astfel creându-se posibilitatea intrării dinspre Letea Veche spre municipiul Bacău.

Al doilea sens giratoriu va fi realizat la intersecția Calea Romanului cu Calea Tecuciului, în zona spațiului verde dintre acestea și breteaua de legătură existentă, creându-se astfel posibilitatea măririi capacității de acces dinspre Letea Veche spre oraș.

Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău va moderniza atât porțiunile carosabile din zonă, care vor fi reasfaltate, cât și trotuarele, care vor fi amenajate cu pavele.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code