FacebookTe asteptam si pe Facebook

“NU MAI VREAU CA STATUL SĂ DEA POMANĂ DIN BANII MEI ŞI SĂ FINANŢEZE LENEA!”

Dă-i omului leneş suficient cât să treacă de pe o zi pe alta şi nu va mai face nimic pentru a-şi schimba viaţa în bine. Este captiv la limita subzistenţei şi astfel perpetuezi sărăcia şi dependenţa de stat.

asistati-socialLenea este marea problemă a României. Un stat care finanţează nemunca ne distruge tuturor orice şansă de a ne schimba. Ba chiar provoacă fenomene cu efecte foarte grave în viitor. E normal ca societatea să sprijine pe cei aflaţi în nevoie, dar în limite suportabile şi fără să încarce excesiv mediul privat cu taxe şi impozite.

Nimeni nu are curajul să discute deschis despre efectele pentru viitor ale combinaţiei ”venit minim garantat + alocaţie pentru creşterea copilului”. Ne prefacem că nu vedem existenţa unor familii care trăiesc numai din alocaţiile copiilor: adulţi care îi folosesc pe cei mici numai pentru a avea un trai la limita subzistenţei, din ajutoare şi alocaţii. Îi fac şi apoi îi neglijează. Îi lasă să crească pe stradă şi nu sunt interesaţi de edicaţia şi viitorul lor. Sunt un fel de generaţii născute pentru alocaţii. Şi apoi tot noi trebuie să plătim pentru armata de funcţionari care să asigure asistenţă socială copiilor abandonaţi.Se întreabă cineva ce se va întâmpla cu generaţia alocaţiilor când va ajunge la vârsta maturităţii? Realizează cineva că statul finanţează producerea unor generaţii întregi de noi asistaţi social, într-o spirală nebună a pomenilor pe care totcei ocupaţi ar trebui să le plătească?

Eu unul m-am săturat ca statul să finanţeze lenea din impozitele şi taxele pe care le plătesc. Să menţină la limita subzistenţei milioane de conaţionali pe care să poată să-i manipuleze după bunul plac politicienii.

Vreau ca banii mei să finanţeze autostrăzi, proiecte de infrastructură, şcoli şi spitale mai bune, nu să plătească ajutoare pentru tot felul de bolnavi închipuţi sau pensii speciale pentru parlamentari. Vreau să fie forţaţi să-şi câştige singuri existenţa toţi cei care pierd vremea pe stradă, la bârfă, cu berea în mână, proptindgardul sau spărgând seminţe. Eu vreau o ţară în care nimeni să nu fie dependent de stat şi care să-i ajute numaişi numai pe cei care sunt în situaţii foarte dificile.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code