FacebookTe asteptam si pe Facebook

O STAGNARE… BINEVENITĂ!

Impozitele locale în anul 2015 nu vor fi majorate – conform unei decizii a Executivului local, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Bacău. Ca urmare, acestea rămân la nivelul celor din anul 2013, deoarece nici în anul 2014 impozitele locale nu au fost majorate în municipiul Bacău.

primaria-bacau

Vasile Tescaru, primarul interimar al mun. Bacău:

”Intenția este aceea de a avea o bază de impozitare cât mai mare, iar nivelul impozitelor să fie suportabil de toate categoriile de populație. Nu urmărim majorarea impozitelor, acestea fiind adunate, ulterior, doar pe hârtie. Politica de nemajorare a taxelor și impozitelor este o măsură pur liberală.”     

Poate mai mult decât liberală, măsura pare mai mult socială: începând cu anul 2004, administrația locală a căutat în permanență soluții de a menține impozitele locale la niveluri suportabile de către populație. În toată această perioadă nu s-au operat majorări, în afara indexărilor cu rata inflației care s-au realizat conform Codului Fiscal, o dată la trei ani. Chiar și așa, în municipiul Bacău, impozitele locale rămân printre cele mai mici din țară.

Totodată, pentru anul 2015, Executivul local va păstra decizia de acordare a unei bonificații de 25% persoanelor juridice care-și vor achita impozitele pentru mijloacele fixe până la data de 31 martie 2015.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code