FacebookTe asteptam si pe Facebook

PE DRUMURI, ÎNTRE O VESTE BUNĂ ŞI MULTE RELE

Ministerul Transporturilor a publicat Planul de Investiţii propuse pentru 2017, cu alocările financiare aferente. Pentru şoseaua ocolitoare a municipiului Bacău, în bugetul de investiţii al acestui an este prevăzută o finanţare de 202,8 milioane de lei (din necesarul total de 566 milioane).

Anul trecut, executantul, firma turcească Eko Insaat, a primit 71 de milioane de lei (avansul de 15 la sută din contract) pentru lucrările începute (în zona Nicolae Bălcescu – Sărata, au fost turnaţi câţiva piloni de pod şi a fost efectuată curăţarea terenului).

Din pacate, tot în planificarea ministerului se precizează că termenul de finalizare a celor 30 de kilometri de şosea a fost decalat pentru decembrie 2020, iar durata de realizare a contractului este lungită corespunzător la 36 de luni (nu 24, aşa cum se anunţase la inaugurarea şantierului, în mai anul trecut).
Deasemenea, pentru anul viitor, finanţarea deja prognozată este foarte “subţire”, de doar 52 de milioane de lei.

Referitor la “legarea” Moldovei de restul ţării, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere dă ca sigură deocamdată existenta finanţării doar pentru operaţiunile pregătitoare aferente drumului expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani (elaborarea studiilor de fezabilitate, a altor studii de investiţii, inclusiv cheltuielile necesare pentru obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi acordurilor).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code