FacebookTe asteptam si pe Facebook

POVARA LUI LUCHIAN

Proiectele nefinalizate sau chiar compromise din ultimul mandat al administratiei Stavarache incep deja sa fie o povara electorala pentru Dragos Luchian, candidatul PNL de anul viitor la Primaria Bacau.

Sp-mun-Bacau

Haosul de pe santiere, bajbaielile de la modernizarea Insulei de Agrement, Sala Polivalenta (ramasa la stadiul incipient, de… groapa!), paragina in care a fost abandonat Stadionul, misterul care invaluie cheltuielile exorbitante ale conducerii Teatrului Bacovia, pierderile financiare cu care se inregistreaza vesnic Centrul de Afaceri, lucrarile neterminate sau facute de mantuiala in tot orasul, toate par sa toarne plumb electoral in picioarele candidatului liberal, inca din startul cursei spre fotoliul de primar al Bacaului.

Senatorul Luchian, intr-un laudabil gest de cavalerism si fair-play politic, si-a asumat nerealizarile colegilor de partid si ale administratiei liberale (din care a facut parte ca viceprimar, in perioada 2008-2012), dar asta nu-l scuteste, ba chiar il obliga, sa dea explicatii si sa gaseasca solutii salvatoare. In conferinta de presa organizata pentru anuntarea candidaturii sale, Dragos Luchian a trebuit sa faca fata tirului de intrebari referitoare la finalizarea Spitalului Municipal si a strazii Milcov, cele mai “dureroase” esecuri ale administratiei Stavarache.

Conform celor sustinute de senator, la Spitalul Municipal ar mai fi ramas de executat circa 20% din volumul de lucrari, iar toate echipamentele si aparatura deja achizitionate se gasesc , cu certitudine, cantonate in cladire. De altfel, Dragos Luchian este primul oficial care a promis presei o vizita de lucru (cat de curand!) in interiorul Spitalului Municipal, pentru examinarea situatiei existente.

Din pacate, fondurile europene pentru modernizarea strazii Milcov au fost definitiv pierdute(!), asa ca banii (peste 4 milioane de euro) pentru refacerea si terminarea lucrarilor vor trebui suportati de bugetul local.

Asadar, bacauanii vor plati acum din buzunarul lor acest proiect. Pentru ca s-a ratat finantarea europeana, oare cine si cand va plati?

Parca special pentru o echilibrare a situatiei in batalia electorala de la anul, nici contracandidatul principal al liberalului, social-democratul Cosmin Necula, nu este prea avantajat de istoria PSD. Multiplele guvernari cenusii ale partidului rosu si ispravile penale consemnate in dosarele DNA ale liderului sau bacauan, vestitul Hrebenciuc – numit si “unitatea de masura a coruptiei”, au reusit sa aduca PSD-istilor numai infrangeri in toate disputele electorale din municipiul Bacau.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code