FacebookTe asteptam si pe Facebook

PREA TÂRZIU?

In ultimii zece ani, peste 50% dintre locuințele din municipiul Bacau s-au debransat de la sistemul de termoficare. Dintr-un total de circa 60.000 de apartamente, doar 17.800 mai sunt acum abonate la sistemul centralizat.

5aug_1

Noua Strategie de termoficare a Bacăului își propune o creștere super-optimistă a numărului de apartamente branșate la CET: peste 35.000 in urmatorii 20 de ani. Estimările, cam exagerate, arată că lumea ar putea fi reatrasă de condițiile bune ce ar rezulta în urma retehnologizarii echipamentelor.

Ca sa demonstreze populației eficiența investițiilor, în diverse locuri din oraș au fost amplasate panouri demonstrative, ce prezintă vechile și noile conducte de termoficare.

Adevărul este că modernizarea CET-ului trebuia facută imediat după 1990, și, astfel, nu s-ar fi ajuns la pierderile imense de acum, la insolvență și la debransarile masive din sistem. Pierderile sunt determinate de vechimea mare a rețelelor, prin care se înregistrează pierderi masive de agent termic. Bacăul are peste 360 km de conducte de termoficare, cu o vechime de până la 47 de ani.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code