FacebookTe asteptam si pe Facebook

„PROIECT PENTRU BACĂU”, ÎNTRE DORINŢĂ ŞI PUTINŢĂ

Senatorul Dragoş Luchian, candidatul PNL la Primăria Bacău, şi-a asumat public campania „Proiect pentru Bacău”. Inedita formă de consultare a opiniei publice constă în punerea la dispoziţia băcăuanilor a unor panouri pe care aceştia să scrie ce vor ei să se întâmple cu oraşul în care trăiesc.

20

Dragoş Luchian: „Când am decis să candidez la Primăria Bacău, mi-am făcut o agendă cu lucrurile de care consider eu că Bacăul are nevoie. Prin acest demers, pe care l-am pornit împreună cu societatea civilă, am vrut să mă conving că agenda mea coincide cu agenda oamenilor, că strategia pe care am gândit-o pentru dezvoltarea oraşului răspunde nevoilor locuitorilor săi”.

Demarată în urmă cu o săptămână în opt cartiere ale Bacăului, campania a strâns deja peste 2.000 de mesaje.

“Cele mai grave probleme ale Bacăului sunt lipsa locurilor de muncă, nivelul scăzut de trai şi câinii fără stăpân. Am constatat că există teme generale, dar sunt şi situaţii specifice, probleme punctuale reclamate în fiecare cartier, de oameni de diferite vârste”.

Candidatul PNL este deja cucerit de succesul acţiunii sale şi promite să o dezvolte, dacă va deveni primarul Bacăului, chiar la nivelul de referendum local, formă de sondaj public pe care nu a aplicat-o nici unul dintre predecesorii săi.

Am constatat o receptivitate foarte mare a oamenilor cu privire la acest demers civic, ceea ce înseamnă că oamenii au nevoie de o platformă de exprimare, au nevoie să-și spună doleanțele, să facă propuneri, sugestii, recomandări cu privire la problemele orașului și nu numai ale orașului, ci și ale lor.

Niciun primar nu poate avea succes dacă nu îi are pe oameni alături. De altfel, consultarea permanentă a cetățenilor va fi o constantă a mandatului meu. Cred că, de la construirea bugetului până la stabilirea unor priorități în cheltuirea banilor publici, oamenii trebuie consultați. Toate marile proiecte de investiții le voi supune consultării publice. Dacă vor fi subiecte sensibile pentru comunitate, voi apela la un instrument despre care niciun primar al Bacăului nu a vorbit până acum sau, dacă a vorbit, a rămas totul la stadiul de intenție: referendumul! Aceasta este o cale de consultare unde toți cetățenii orașului pot să își exprime un punct de vedere”.

10

Luchian a mai anunţat că, în perioada următoare, se va întâlni cu asociațiile profesionale și cu băcăuanii din toate cartierele. El a afirmat că toate ideile bune, viabile, centralizate în această perioadă (panourile vor rămâne în teren până la sfârșitul lunii februarie) se vor regăsi în ”Proiect pentru Bacău”, programul pe care îl va pune în aplicare începând din prima zi a mandatului de primar.

“Am fost și rămân un om pragmatic. Nu vin în fața oamenilor cu un program utopic, ceva ce am gândit doar eu. Vreau ca acest proiect să fie conceput împreună cu băcăuanii, să fie axat pe nevoile lor, pe termen scurt, mediu și lung. Vreau să vorbim cu oamenii, să-i întrebăm ce nevoi au, vreau să deschid ușa Primăriei pentru un dialog permanent cu băcăuanii”.

30Dincolo de optimismul iniţiatorului, “Proiect pentru Bacău” a strâns pe planşe o puzderie de critici dure la adresa actualei administraţii locale – de 12 ani aceeaşi, şi… tot liberală!, mulţi băcăuani exprimându-şi lipsa oricărei speranţe într-o viitoare gospodărire mai bună a oraşului. Iar unii, au înmormântat – la propriu! – proiectul.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code