FacebookTe asteptam si pe Facebook

„S-A FACUT LUMINA-N SAT”, CU BANI EUROPENI

Titlu proiect: Extindere si modernizare iluminat public, sat Roșiori, com. Roșiori, jud. Bacău

bcf-303

Valoarea proiectului finanțat pe Masura 322 prin intermediul GAL Colinele Tutovei pentru care s-a primit ajutorul public nerambursabil a fost de 40.072 euro, la care s-au adaugat cheltuieli neeligibile suportate de catre Comuna Roșiori – 10% din valoarea totala a proiectului, care a ajuns astfel la circa 180.000 mii de lei.

Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public stradal, utilizând sistemul bazat pe energie regenerabilă cu panouri fotovoltaice și reducerea costurilor către consumatorii de energie electrica, valorificandu-se, astfel, resursele energetice regenerabile, îndeosebi energia solară.

In zona centrala a comunei, intre Scoala si Primarie, pe o distanta de 800 de metri, au fost postati un număr de 21 stâlpi de iluminat cu lampa LED, la baza cărora s-au montat baterii de acumulare și în partea superioară panouri fotovoltaice.

Si pentru viitorul apropiat sunt sanse de imbunatatire a infrastructurii comunei.

bcf-302

Nica Ionut, viceprimarul com. Roșiori, jud. Bacău

„In comuna mai avem in derulare, prin PNDL, peste 4 kilometri de asfaltare drum, iar cu ajutorul Consiliului Judetean o sa avem un drum judetean, 241C, asfaltat. Anul scolar a inceput bine la Rosiori, avem aviz sanitar si toate avizele necesare. Speram sa acoperim cumva si centrala termica de la scoala, sa nu o mai prinda iarna dezvelita.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code