FacebookTe asteptam si pe Facebook

START JOC

PSD și-a început practic campania electorală pentru iminentele alegeri anticipate din municipiul Bacău. Și, cum altfel putea să o facă, decât cu… promisiuni și atacuri la adversar?

psd

Prefectul Dorian Pocovnicu, președintele Consiliului Județean, Dragoș Benea, și deputatul Cosmin Necula au organizat o conferință de presă al cărui scop a fost, de fapt și nerostit, să reamintească băcăuanilor că, spre deosebire de alții, PSD-iștii muncesc, în continuare, mult și cu spor ”în folosul comunității”.

Motivul oficial invocat pentru întâlnirea cu presa a fost semnarea contractului de consultanță pentru construcția șoselei de centură a municipiului.

Deși, după amânări și tergiversări ce devin aproape legendare, mult promisa șosea nu are nici acum desemnat un constructor (Dragoș Benea: ”Dacă nu vor fi contestații este posibil ca în octombrie să se semneze contractul de execuție a lucrărilor”), iată că avem măcar un… consultant. Cu alte cuvinte, ne-am asigurat potcoavele, ne mai trebuie doar calul!

Dorian Pocovnicu, prefectului județului, nu a scăpat prilejul să arunce zdravăn o piatră în direcția liberalilor (până mai ieri, aliații de nădejde ai social-democraților în ”proiectele comune” ale Bacăului), declarând că ”Am vești proaste în privința furnizorului de energie termică. CET Bacau a intrat în insolvență, iar planul de reorganizare a fost respins de către judecători. Societatea va intra în faliment și activitatea va fi preluată de Primaria Bacău”.

Curios, spusele prefectului le contrazic pe cele ale primarului Stavarache, care anul trecut spunea cu totul altceva:
”CET intră în reorganizare judiciară, iar prin urmare datoriile istorice preluate de la Termoelectrica nu mai apasă pe bugetul local. În următorii trei ani nu vom mai plăti niciun leu. Timp de zece ani am plătit penalități de un milion de euro pe an pentru datoriile preluate de la Termoelectrica. Datoriile istorice, făcute de Termoelectrica, sunt ale Statului, nu ale băcăuanilor”.

”Vestea proastă” a prefectului este infirmată chiar de pagina de internet a Tribunalului Bacău, acolo unde este vizibil istoricul procesului și faptul că nu s-a ajuns nicidecum la verdictul de faliment.

Într-adevăr CET SA a cerut în instanță declanșarea insolvenței, iar cererea a fost admisă în septembrie 2013. In prezent, dosarul se judecă pe fond, iar viitorul termen este fixat pentru 18 septembrie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code