FacebookTe asteptam si pe Facebook

STAVARACHE – ARESTARE SI SUSPENDARE CU REPETITIE

Instanta de judecata a Tribunalului Bacau a decis, astazi, sa inlocuiasca masura controlului judiciar cu arestul la domiciliu in cazul lui Romeo Stavarache, inca primar al Bacaului.

stavarache-arestProcurorii DNA cerusera arestul preventiv pentru Stavarache, acuzat ca ar fi incercat sa ia legatura, prin intermediari, cu martorii din procesul in care este judecat sub acuzatia de comitere a 5 infracțiuni de luare de mită, acestea echivalând cu un prejudiciu de peste 2,4 milioane lei.

Primarul Bacaului va petrece urmatoarele 30 de zile in arest la domiciliu, iar daca aceasta masura va fi confirmata si de Curtea de Apel, se pune, automat, din nou problema suspendarii sale din functie deoarece nu-si mai poate indeplini obligatiile de serviciu. In acest caz, prefectul este obligat sa semneze un ordin de suspendare a mandatului, iar consilierii locali sa desemneze pe unul dintre viceprimari drept primar interimar.

Romeo Stavarache a mai fost în arest la domiciliu din toamna lui 2014 până în februarie 2015, după ce, în prealabil, timp de 60 de zile s-a aflat în arest preventiv. Din februarie 2015, Romeo Stavarache a putut să își reia locul la cârma orașului, fiind plasat sub control judiciar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code