FacebookTe asteptam si pe Facebook

STAVARACHE, REŢINUT DE DNA!

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru luare de mita.

Stavarache este acuzat de procurori de 5 infractiuni de luare de mita intre 2008 – 2011, perioada in care ar fi primit 2,3 milioane de lei si 260.000 de euro de la cateva societati comerciale si asociatii sportive. In aprilie 2014, Stavarache a fost trimis in judecata intr-un alt dosar, legat de repartizarea unei locuinte catre un subaltern.

stav

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, a inculpatilor:
– STAVARACHE ROMEO, primarul municipiului Bacau, in sarcina caruia s-au retinut in concurs 5 infractiuni de luare de mita;
– GOIAN LIVIU, in sarcina caruia s-au retinut in concurs 3 infractiuni de complicitate la luare de mita;
– CENUSA LIVIU VASILE, in sarcina caruia s-au retinut in concurs 2 infractiuni de complicitate la luare de mita

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 2008 – 2011, inculpatul Stavarache Romeo, direct sau prin intermediul celorlalti 2 inculpati, a pretins si primit, de la 4 oameni de afaceri, mai multe sume de bani dupa cum urmeaza:
1. La inceputul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau, aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de euro/stalp.
In baza acestei solicitari, in perioada martie 2008 – octombrie 2011, inculpatul Stavarache Romeo a primit, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 810.670 lei.
2. In luna ianuarie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca societatii comerciale administrate de acesta sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.
3. In luna aprilie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la acelasi om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriza generala, incheiat intre aceasta societate si Agentia Nationala pentru Locuinte Bucuresti, avand ca obiect constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, lucrare in valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA.
In baza acestei solicitari, in perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, Stavarache Romeo a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1.259.789,03 lei.
4. In luna martie 2010, inculpatul Stavarache Romeo i-a solicitat, administratorului unei societati comerciale sa incheie contracte de publicitate cu o anumita firma, pentru ca primaria sa isi execute in mod corespunzator obligatiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacau incheiat cu aceasta societate. In baza acestei solicitari, au fost incheiate doua contracte in lunile martie 2010 si aprilie 2011, in baza carora omul de afaceri a platit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei.
5. In perioada martie – aprilie 2009, impreuna cu o alta persoana, i-a solicitat lui unui om de afaceri suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociatii sportive, in schimbul eliberarii unui certificat de urbanism, bani care au fost primiti in data de 24.04.2009.
In cauza se desfasoara cercetari si cu privire la alte persoane.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code