FacebookTe asteptam si pe Facebook

„TEORIA TACERII”: SE POATE TACEA IN… 173 DE MODURI!

Vineri, 15 mai, ora 18, la Valhalla Pub (Str. Erou Ghe. Rusu 2), va avea loc lansarea cărtii „Teoria tăcerii”, de Iulian Tănase, volum apărut recent la Editura Herg Benet.

Teoria_Tacerii

Plecînd de la întrebarea: „În cîte feluri se poate tăcea?“, Iulian Tănase descoperă 173 de moduri de a tăcea: Se poate tăcea din naştere, Se poate tăcea în fel şi chip, Se poate tăcea neîntrebat, Se poate tăcea pe fugă, Se poate tăcea ca şi cum le-ai face o reverenţă unor cuvinte din viitor, Se poate tăcea ca şi cum ai vorbi într-o limbă moartă, Se poate tăcea la lună, Se poate tăcea pe buza prăpastiei, Se poate tăcea la modul ştiinţific, Se poate tăcea cu limba coborîtă în bernă, Se poate tăcea experimental, Se poate tăcea într-un act de orbire voluntară a vorbirii etc.

Desi o carte de literatură, majoritatea textelor din volum fiind proze scurte, Teoria tăcerii explorează tot felul de teritorii, de la filozofia limbajului la antropologie, de la muzică la alchimie, de la știință la religie, de la poezie la spiritualitate.

Cartea este ilustrată cu fotografii de Cristian Crisbăsan, Vlad Eftenie, Bogdan Grigore, Cristina Soiman si Iulian Tănase. Vor vorbi: Violeta Savu si autorul, care va sustine si o lectură publică.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code