FacebookTe asteptam si pe Facebook

TREZITI-VA!

Tripleta de viceprimari care conduce acum Primaria Bacau si consilierii locali par sa nu-si fi revenit dupa iesirea din scena a lui Stavarache. Toate lucrarile din oras sunt intepenite, dar edilii si Consiliul Local continua sa pompeze bani in „gropi” fara fund.

24_2

Cel mai recent exemplu este groapa – la propriu! – in care ar fi trebuit deja sa se inalte mult planuita si laudata Sala Polivalenta.

Deocamdata in groapa parasita se afla doar un inceput de fundatie, dar sunt „ingropate” cateva milioane de lei, munca si fier beton care acum rugineste si este napadit de balarii.

Cu toate acestea, Consiliul Local a aprobat, zilele trecute, alocarea a inca peste doua milioane de lei acestui obiectiv. Banii provin dintr-un imprumut facut la CEC Bank pentru finalizarea unor investitii, si vor fi folositi atunci când se va lucra efectiv. Acest lucru nu pare insa ca se va intâmpla prea curând, intrucât de la Compania Nationala de Investitii, care ar fi trebuit sa contribuie cu 70% din valoarea intregii lucrari, nu a sosit nici un ban.

Costurile totale ale Salii Polivalente au fost estimate la aproape 100 milioane de lei, inclusiv TVA. Asta inseamna ca bugetul local al municipiului Bacau va suporta 30 milioane lei.

24_3

Pâna acum s-au efectuat lucrari, mai ales de proiectare, ce au costat 8 milioane de lei. In Consiliul Local au existat destule opinii ca proiectul ar trebui abandonat, orasul avand alte urgente si prioritati, dar cu toate acestea alocarea de fonduri s-a facut… in unanimitate.

Documentatia tehnica si studiul de fezabilitate pentru “Sala Polivalenta a Sporturilor” au fost aprobate in urma cu trei ani. Pâna a fost desemnata firma de proiectare si executare a trecut jumatate de an, iar pentru demararea lucrarilor de construire a Salii Polivalente inca cinci luni. Pentru ca firma executanta a intrat in insolventa, Primaria Bacau a actualizat studiul de fezabilitate, urmând sa se organizeze o noua licitatie pentru continuarea investitiei.

Proiectul spune ca Sala Polivalenta din Bacau, atunci cand va fi functionala, va putea gazdui competitii nationale si internationale din diverse discipline sportive si va avea o capacitate de 6.000 de locuri, putând fi extinsa la 7.000.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code