FacebookTe asteptam si pe Facebook

“TURIST ÎN BACĂU”

Asociația COMUNICO a susţinut în perioada iulie-noiembrie 2017, cu sprijinul financiar al Municipiului Bacău prin Legea 350/2005, proiectul cultural intitulat “Turist în Bacău”.

Proiectul a constat în producţia unui pachet multimedia: film documentar, videoclip de prezentare, spot publicitar și website dedicat temei proiectului.

Au fost efectuate filmări de exterior şi interior, de ansamblu şi de obiectiv, în circa 30 de locaţii (între care Curtea Domnească şi Biserica Precista, Catedralele ortodoxe Înălţarea Domnului şi Sfântul Nicolae şi cea catolică Sfinţii Petru şi Pavel, Muzeele de Istorie, de Artă şi de Ştiinţele Naturii, Observatorul Astronomic, Casele memoriale George Bacovia şi Nicu Enea, Teatrul Municipal Bacovia, Teatrul de vară şi Filarmonica Mihail Jora, Bazinul Olimpic, Palatul Administrativ şi Piaţa Tricolorului,  Parcurile Cancicov, Catedralei, Gherăieşti şi Trandafirilor, Lacurile Bacău I şi II, Aeroportul Internaţional George Enescu) din municipiul Bacău.

Producţia audiovizuală “TURIST ÎN BACĂU” (cu o durată de 36 minute) poate fi vizionată, începând de astăzi, pe www.turistinbacau.ro


Prezentarea proiectului (Asociaţia COMUNICO)

Scopul proiectului

Prezentarea potenţialului turistic şi promovarea imaginii municipiului Bacău, în scopul creşterii atractivităţii Bacăului ca destinaţie turistică.

Prin prezentarea pe internet, obiectivele – și implicit valențele – turistice ale Bacăului vor fi cunoscute și promovate în țară și în lume.

Obiective generale:

Îmbunătăţirea vizibilităţii municipiului Bacău, ca destinaţie de succes pentru practicarea turismului (cultural, istoric, ecleziastic, de agrement, de afaceri), turismul local reprezentând un factor principal care stimulează dezvoltarea economică şi socială a oraşului, într-o manieră în care bogăţiile sale naturale, culturale şi de patrimoniu să fie în egală măsură apreciate în prezent şi păstrate pentru generaţiile viitoare. Promovarea Bacăului în turism va duce la creșterea vizibilității și notorietății municipiului nostru.

Obiective specifice:
• promovarea internă a atracţiilor turistice din Bacău, în special a evenimentelor şi infrastucturii publice de turism;
• îmbunătăţirea gradului de competitivitate a Bacăului prin transformarea într-o zonă atractivă pentru investiţii în turism;
• dezvoltarea unor produse turistice complexe prin completarea şi diversificarea gamei de servicii oferite în prezent;
• valorificarea patrimoniului natural şi cultural;
• valorificarea unor produse turistice cu specific local;
• includerea Bacăului în circuite turistice culturale, de afaceri şi de agrement interne;
• creşterea utilizării mijloacelor informatice şi a Internetului pentru informare, marketing şi rezervare în turismul local;
• creşterea numărului de turişti români şi străini în Bacău;
• integrarea principiilor dezvoltării durabile în dezvoltarea turismului la nivel local.

Justificarea proiectului

Turismul are în municipiul Bacău, la nivel local, chiar şi în condiţiile actuale de dotări şi infrastructură aflate încă în curs de modernizare, un potenţial imens nevalorificat.

În scopul popularizării imaginii Bacăului ca destinaţie turistică, “TURIST ÎN BACĂU” este, fără nici o îndoială, cel mai atractiv, dinamic, bogat și uşor de asimilat mod de promovare.

Intrarea pe calea de comunicație virtuală, pe internet, asigură deschidere totală și propagare substanțială pentru mesajul proiectului.

……………………………………………………………………………………………………..
”TURIST ÎN BACĂU”

ASOCIAȚIA ”COMUNICO”, 2017

Proiect realizat cu sprijinul Primarului Municipiului Bacău şi al Consiliului Local al Municipiului Bacău.

Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Municipiului Bacău şi nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.

Asociaţia COMUNICO este o asociaţie non-guvernamentală, nonprofit, independentă, cu beneficiu public, înfiinţată în anul 2012. Scopul său este prezentarea şi promovarea valorilor umane, profesionale şi cultural-artistice, încurajarea spiritului de iniţiativă, apărarea dreptului la liberă exprimare.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code