FacebookTe asteptam si pe Facebook

TURNEUL STRADIVARIUS TRECE PRIN BACAU SI ONESTI

Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul rus Eduard Kunz susţin Turneul Internaţional Stradivarius "Enescu Experience 2015", între 3 mai-15 iunie, în 15 centre culturale din România, Republica Moldova şi Franţa.

al-Tomescu

Aflat la a opta ediţie, turneul este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea muzicianului român.

În cadrul turneului, care a început pe 3 mai la Sinaia, violonistul Alexandru Tomescu va interpreta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, în premieră naţională, integrala operelor lui George Enescu pentru vioară şi pian.

Programul turneului:

6 mai – Bacău (Filarmonica „Mihail Jora”, ora 19), 7 mai – Galaţi, 8 mai – Oneşti (Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, ora 19), 10 mai – Iaşi, 12 mai – Chişinău, 13 mai – Mihaileni, 15 mai – Satu Mare, 18 mai – Târgu-Mureş, 19 mai -Bistriţa, 23 mai – Cluj-Napoca, 24 mai – Alba-Iulia, 26 mai – Bucureşti, 28 mai – Craiova, 29 mai – Braşov, 30 mai – Baia Mare.

În acest an, Turneul Internaţional Stradivarius „Enescu Experience” este dedicat unei cauze sociale şi de interes public – restaurarea Casei Enescu de la Mihăileni-Botoşani şi transformarea ei într-un centru cultural şi muzical internaţional.

Alexandru Tomescu a câştigat în 2013, pentru a doua oară, în urma unui concurs naţional organizat de Ministerul Culturii dreptul de a cânta pentru următorii cinci ani pe vioara Stradivarius Elder. Aceasta a fost folosită timp de patru decenii de Ion Voicu, si este considerată a fi una dintre cele mai frumoase şi bine conservate viori Stradivarius din lume.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code