FacebookTe asteptam si pe Facebook

UITE CĂ SE POATE!

Municipiul Bacău va fi Capitala Tineretului din România în 2017.

bacau-capitala-tineretului-romaniaAnunțul a fost făcut duminică seara, în cadrul Galei Tineretului din România, la Timișoara, oraș care deține în prezent acest titlu.

Bacău și Constanța sunt orașele care au ajuns în finala competiției pentru titlul de Capitala Tineretului din România în 2017 și, implicit, pentru premiul în valoare de 50.000 de euro.

Proiectul prezentat de municipiul Bacău a fost scris ca urmare a deciziei luate după o întâlnire între organizațiile de tineret și municipalitate, reprezentată de primarul Cosmin Necula și consilierul local Cristian Ghingheș.

Candidatura municipiului Bacau se întinde pe aproape 30 de pagini ce reprezintă practic o mini-strategie de dezvoltare a sectorului de tineret pe termen mediu și scurt, axată pe cinci mari domenii considerate prioritare de grupul local de inițiativă: educație, cultură, participare publică, antreprenoriat și sport. Circa 40 de evenimente de tineret sunt planificate să se desfasoare în Bacău în anul 2017 cu impact local și național, în încercarea de a angrena în primul rând cei aproape 40.000 de tineri din Bacău.

Primarul Cosmin Necula a semnat angajamentul în numele orașului, asumându-și candidatura și programul propus.

„Bacăul este orașul în care cetățenii au ales un primar de 37 de ani și un consilier local de 22 de ani. Este orașul care încearcă să își aducă tinerii acasă, pentru că ei sunt inima noastră. Împreună, mulțumită colaborării dintre organizațiile de tineret și municipalitate, putem schimba în bine imaginea orașului nostru! Consider că decernarea titlului de Capitală a Tineretului din România este un bun prilej pentru a face cunoscută în țară o altă față a Bacăului! Una orientată spre viitor, spre rolul și potențialul tinerilor din acest oraș!”, a declarat primarul Bacăului, Cosmin Necula, prezent la ceremonie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code