FacebookTe asteptam si pe Facebook

UNGURENI, LA PREZENT SI VIITOR

Titlul proiectului: Infiintarea unui sistem de iluminat public cu panouri solare fotovoltaice cu consum redus de energie in comuna Ungureni, judetul Bacau.


ungureni-1

Perioada de implementare: mai 2014 – septembrie 2015

Finantare nerambursabila : 39.591 euro

Cofinantare: 9.978 euro

Buget total; 49.569 euro

Modernizarea si extinderea iluminatului public in comuna Ungureni a constat in montarea a 20 de stalpi de iluminat cu LED-uri, avand puterea de 128 Wati.

In centrul comunei Ungureni, cat si in parcul din satul Bibiresti, nu era asigurat un iluminat public corespunzator cerintelor actuale. Prin introducerea acestui sistem de iluminat s-a creeat un important impact social, s-a redus nivelul de poluare a mediului ambient, se asigura confortul si siguranta locuitorilor comunei.

Vasile Bibire, primarul com. Ungureni:  

 “Iluminatul pe sistem de energie solara este nou pentru satele din Romania, este luat din afara, dar aduce o economie substantiala in bugetul local. Lucrarea s-a realizat in centrul comunei, in zona care inconjoara Primaria – acolo unde au fost amplasati 16 stalpi de iluminat, alti 4 stalpi fiind montati in satul Bibiresti – in parc, la Monumentul Eroilor cazuti in Primul Razboi  Mondial. In viitor, vrem sa extindem acest model de iluminat modern si eficient si in alte zone din comuna.”

De altfel, 2015 a fost un an cu realizari notabile pentru comuna Ungureni, asa cum se anunta si anul viitor.

v.bibire

Vasile Bibire, primarul com. Ungureni:

 “Anul acesta am reusit sa inauguram, dupa 7 ani – cat a durat constructia, noul sediu al Primariei, o cladire eleganta si practica, in care se poate lucre in conditii mai umane. Pana acum, Primaria functiona intr-un fost sediu de CAP, in camp.

In plan pentru perioada imediat urmatoare avem doua obiective de mare importanta pentru comuna Ungureni. Vom demara, prin Compania Nationala de Investitii, proiectul unui Centru Cultural modern – facand modificari la Caminul Cultural existent si proiectul unei Sali de Sport scolare – cladire noua, cu o capacitate de peste 100 de locuri. Lucrarile la aceste doua obiective ar putea incepe curand, asa incat sa poata fi incheiate in vara anului viitor.” 

ungureni-2

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code