FacebookTe asteptam si pe Facebook

ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI

Astăzi, 27 martie, iubitorii de teatru din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului.

Teatrul Municipal „Bacovia” dedică acestei sărbători toate reprezentaţiile programate la sfârşitul lunii martie pe scena sa şi pe scenele din ţară unde a fost invitat să joace.

Seria spectacolelor aniversare ale Secţiei Dramă a debutat joi, 26 martie, la Bistriţa Năsăud, cu o reprezentaţie a spectacolului „Nunta lui Figaro”, de Beaumarchais (regia: Dumitru Lazăr Fulga). Vineri, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, acelaşi spectacol va fi jucat, de la ora 18.00, pentru publicul din municipiul Topliţa (jud. Harghita), iar duminică, 29 martie, de la ora 19.00 (ora de vară), publicul băcăuan este invitat la spectacolul „Nora”, de Henrik Ibsen (regia: Dumitru Lazăr Fulga).

Seria spectacolelor aniversare ale Secţiei Dramă se va încheia marţi, 31 martie, cu o nouă reprezentaţie a spectacolului „Când ai o soacră avară, stă ca dracu’ pe comoară”, adaptare de Radu Bogdan Ghelu, după comedia în versuri „Păcăliada”, de Ion Ghelu Destelnica.

Secţia de Animaţie a început şirul spectacolelor aniversare pe 20 martie, de Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii şi Tineret, cu un maraton de reprezentaţii ale spectacolului „Regele mincinoşilor”, de Gheorghe Balint, jucat la sediu, pentru publicul băcăuan, şi în deplasare, pentru spectatorii din oraşele vecine. Joi, 26 martie, artiştii păpuşari băcăuani au jucat „Regele mincinoşilor” la Tg. Frumos. Vineri, 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, actorii Secţiei de Animaţie îşi aşteaptă spectatorii la TM „Bacovia”, unde vor juca de la ora 10.00, „Aventurile unei vrăjitoare”, de Valentin Dobrescu, după o idee de Otfried Preussler. Acelaşi spectacol va bucura, de la ora 11.00, şi publicul de duminică, 29 martie.

REGELE MINCINOSILORNoraCandaiosoacra

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code