FacebookTe asteptam si pe Facebook

”ZIUA ROȘIEI MONTANE”, SĂRBĂTORITĂ ȘI LA BACĂU

Cu ocazia aniversării a 1884 de ani de la prima atestare documentară a Roşiei Montane, cea mai veche localitate minieră din România, băcăuanii sunt invitați la un eveniment special dedicat patrimoniului cultural şi natural existent la Roşia Montană.

Întâlnirea va avea loc vineri 6 februarie, la Natura Club (str.9 Mai, nr.35), începând cu ora 18:00. Programul constă în proiecţia filmului documentar “Noul Eldorado”, expoziţii fotografice reflectând patrimoniul cultural şi dezbateri.

La nivel local acest eveniment este organizat de către Romanian Youh Movement for Democracy (RYMD) în colaborare cu Asociația Iubim Natura, și cu sprijinul Natura Club Bacău.

Aflată la cea de-a cincea ediţie, Ziua Roşiei Montane reprezintă un prilej pentru a promova patrimoniul cultural şi natural excepţional pe care Roşia Montană îl adăposteşte şi pentru a accentua necesitatea conservării şi punerii în valoare a acestor vestigii, demne de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.

La Roşia Montană se află unul dintre cele mai importante locuri istorice ale României care păstrează vestigii excepţionale atestând evoluţia exploatărilor miniere într‐un interval de timp excepţional – 2 000 de ani – din perioadă pre‐romană până în epocă contemporană: şapte kilometri de galerii romane, peste optzeci de kilometri de galerii medievale şi de epocă modernă, un târg minier păstrat exemplar încă din perioadă preindustrială sau lucrări hidrotehnice.

Ziua Roşiei Montane va avea loc şi în alte  oraşe din ţară şi străinătate. Harta şi programul tuturor oraşelor pot fi urmărite pe: www.ziuarosieimontane.ro

Afis RM

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code